Para-Badminton toernooi Sliedrecht

Op 17 maart was Sporthal De Stoep gevuld met badmintonners voor het jaarlijkse Para-Badminton toernooi in Sliedrecht. Bijna 40 deelnemers uit alle hoeken van Nederland en uit België die speelden in de onderdelen enkel en (gemengd) dubbel, rol en staand.

De uitstekende wedstrijdleiding was in handen van Han van Vliet van Toernooisupport die een prima schema had gemaakt dat volledig volgens planning verliep. Daarnaast waren er vele vrijwilligers op de been en werd Shuttle Up ondersteund door de Gemeente Sliedrecht, de Dirk Kuyt Foundation en de plaatselijke middenstand.

Wethouder Hanny Visser-Schlieker opende het toernooi iets voor 10.00 uur waarna de strijd losbarstte. In de ochtend stonden de enkelpartijen op het programma, deze gingen in de middag geleidelijk over in de dubbelpartijen.

In het enkelspel rol wisten Hans MacDaniel en Man-Kei To te winnen bij respectievelijk de mannenenkel en de vrouwenenkel. Samen werden ze 2e in  het gemengd dubbel. Dit onderdeel werd gewonnen door Ilse van de Burgwal en Jonny Munnik. Er werd ook een vrouwendubbel in de rol gespeeld, dit werd gewonnen door de als eerste geplaatsten Joanita van Gennip en Angèle Knaapen.

Leuke wedstrijden maar weinig verrassingen bij de staande onderdelen. Alle als eerst geplaatsten wisten dit ook waar te maken en wonnen hun onderdelen. Bij de mannenenkel was dat Bas den Turck, die samen met Carmen van Kester ook het gemengd dubbel won. Hiermee was hij de meest succesvolle deelnemer dit jaar. De vrouwenenkel werd gewonnen door Sophie van den Broek.

Aan het begin van de avond werden de prijzen uitgereikt, ook weer door wethouder Hanny Visser-Schlieker. Ook toernooileider Ita Schreuder werd in de bloemen gezet, zij doet na 18 jaar een stapje terug.

Uitslagen

Foto’s

Programmaboekje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *